.
Roel Vanderstukken in Familie - aflevering 6993
woensdag 14 juni 2023

Roel Vanderstukken in de plaats van Steven Van Herreweghe

Springplank voor de toekomst

Dag Roel Vanderstukken een ‘manusje van alles’ is, weet iedereen ondertussen. Zo begon hij ooit zijn carrière met een rol in ‘Wittekerke’.

Er werd aan Steven Van Herreweghe gevraagd om daarin een rol te spelen. Alleen: hij kon niet. Steven wist dat Roel theaterstudies had gedaan en hij zei: ‘Misschien moet je Roel Vanderstukken eens uitnodigen’.

“Ik ben auditie gaan doen, ik zat daar tussen afgestudeerde acteurs, maar ik had de rol en ik was vertrokken. Ik heb ‘Wittekerke’ een hele fijne productie gevonden om te doen. Ik mocht er fouten maken en kon er bijleren”, aldus Roel Vanderstukken aan Het Laatste Nieuws.

De luierik die hij altijd was geweest, werd ineens een heel gretig manneke dat besefte welke gouden kans hij had gekregen.

“In elk vrij moment leerde ik bij. Lichtinval, camera’s, schaduwen,… Ik vind dat de bestaande acteeropleidingen daarin tekort schieten. Een acteur wordt nergens nog deftig opgeleid om televisiewerk te doen. Er zijn scholen die het proberen. Maar het bestaat niet”, geeft Roel mee aan Het Laatste Nieuws.

Bio van Roel Vanderstukken en Steven Van Herreweghe