.
Roel Vanderstukken in Familie
donderdag 22 juli 2021

Roel Vanderstukken: ‘dat is zelden een goed idee’

Roel Vanderstukken geeft zijn mening over vaccinaties.

Acteur Roel Vanderstukken is niet te vinden voor het idee om elke acteur te verplichten om een vaccin te nemen. ‘Mensen iets verplichten vind ik zelden een goed idee’ zegt Roel in Dag Allemaal. Toch vindt hij dat het steeds moeilijker wordt voor wie geen vaccin wil om aan de groeiende druk te ontsnappen. Elke dag getest worden is niet heel erg, maar het brengt toch altijd een heel gedoe met zich mee vindt Vanderstukken.

Roel kan maar weinig begrip opbrengen voor mensen op de set die zich niet willen laten vaccineren. Als acteur kun je nu eenmaal moeilijk de nodige afstand bewaren. Roel merkt op de set van 'Familie' dat er al een heel stuk losser wordt omgegaan met de regels. ‘Het is dan maar normaal dat we ervan willen genieten dat we onze plicht hebben gedaan. Dat wordt een onhoudbare situatie’ denkt Roel in Dag Allemaal.

Voor Roel is jezelf laten vaccineren als acteur gewoon een kwestie van gezond verstand. De sector heeft al zoveel klappen gekregen dat Roel er toch begrip zou voor kunnen opbrengen moest het vaccin verplicht worden.