.
Roel Vanderstukken in Familie - aflevering 7086
maandag 10 april 2023

Roel Vanderstukken: “Dat is bij iedere productie anders”

Ze hebben enkele gelijkenissen

Heel wat mensen in Vlaanderen zullen ongetwijfeld ticketjes hebben voor ‘The Broken Circle Breakdown’, met Roel Vanderstukken in de hoofdrol. Het is een stevige verhaallijn met een lach en een traan en die vooral een diepe indruk zal nalaten.

Je hoort wel eens vaker dat wanneer acteurs emotionele scènes moeten spelen, ze dat nog eventjes meenemen naar huis omdat het zo’n effect heeft op henzelf. Maar iedere acteur verwerkt het op zijn eigen manier.

“Het is bij iedere productie anders”, begint Roel Vanderstukken in Tv Familie. “Het hangt niet alleen van de collega’s af, maar ook van de thematiek. Na een voorstelling ga ik het liefst zo snel mogelijk naar huis, zodat ik nog kan gebruik maken van de adrenalinegolf en geconcentreerd naar huis kan rijden. Thuis begint de decompressie, wat betekent dat ik nog een paar uur nodig heb voor ik in bed kan kruipen.”

Sommige acteurs hebben moeite met de knop omdraaien wanneer ze na een heftige dag terug naar huis rijden. Voor Roel is dat ook niet altijd makkelijk. Al hoopt hij dat het nu wel snel lukt.

“Naast het vaderschap heb ik nog andere gelijkenissen met mijn personage. Tijdens mijn puberteit was ik ook iemand die zich afschermde van het establishment of mytische figuren die de mens zelf heeft gecreëerd. Hopelijk zorgen de overeenkomsten ervoor dat ik hem makkelijker uit mijn systeem krijg.”

Bio van Roel Vanderstukken