.
Roel Van Bambost
zaterdag 10 december 2022

Roel Van Bambost: “Mensen weten niet dat ik dat nog doe”

Hij staat nog vaak alleen op een podium

Ooit waren Miek en Roel een ontzettend populair duo op de verschillende podia. Sinds een aantal jaar staat enkel Roel nog op een podium. Hoewel Miek nog graag optrad, had ze geen zin meer in het rijden van al die verre afstanden.

“Maar alles gaat goed met haar. Ze is drie jaar en acht maanden geleden geopereerd aan haar voet. Dat is nog altijd niet in orde, zelfs na een nieuwe operatie door een andere specialist dit voorjaar. Dat vreet wel aan haar”, vertelt Roel in Dag Allemaal hoe het gaat met Miek.

Zelf staat Roel wel nog op een podium, al heeft hij ook pech gehad met corona. Net op het moment dat zijn solo-carrière van de grond kwam, dook het virus op.

“Van alle toen afgelaste optredens heb ik er achteraf maar één nog kunnen doen. Niet dat ik klaag – voor jonge mensen die pas beginnen, is het nog erger. Nu sta ik nog twee of drie keer per maand op het podium, soms minder. Veel mensen weten niet eens dat ik nog optreed, omdat m’n muziek amper op de radio wordt gedraaid.”

Roel is niet alleen bekend als zanger, maar ook als filmrecensent. Iets waar hij nog altijd mee bezig is. “Ik ga nog vaak naar persvisies en naar de filmfestivals van Cannes en Berlijn. Ik doe nog interviews voor Nederlandse commerciële zenders zoals RTL.”

Bio van Roel Van Bambost en Miek en Roel