.
Roel Van Bambost
vrijdag 2 december 2022

Roel Van Bambost: “De financiële kant ligt iets moeilijker”

Hij wil graag nog eens een plaat opnemen

Hoe zou het nog zijn met Roel Van Bambost? De zanger die ooit het duo ‘Miek en Roel’ vormde heeft al sinds 2007 geen cd’s meer opgenomen en hij moet toegeven dat het ondertussen toch weer begint te kriebelen.

“Nummers heb ik genoeg, maar het financiële is een andere zaak. Dat moet tegenwoordig in eigen beheer, en dat kost veel geld. Toch als je het goed wil doen. En ik wil het goed doen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Roel wordt op 4 december 80 jaar en dat is een mooie leeftijd. Maar het innerlijke vuur is nog lang niet gedoofd. Dat bleek ook uit zijn relletje met folkgroep Laïs.

“Ik was in mijn gat gebeten omdat Jorunn Bauweaerts beweerde dat zij ’s Smidje geschreven hadden toen ze amper 15 waren. Maar Miek en ik hadden het in 1967 al opgenomen als ‘Wie wil horen’, nadat ik het gevonden had in een oud Hollands liedboek. Maar dan zeggen dat je het zelf geschreven hebt… komaan!”

Roel bruist nog van de energie, en de zanger voelt zich nog lang geen 80. “Dat komt omdat optreden mij veel energie en levenslust geeft. De laatste jaren is het wel zonder Miek. In 2017 vond zij dat het genoeg was geweest. We hebben 52 jaar als duo opgetreden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Roel Van Bambost, Miek en Roel en Laïs