.
News Image

Rock Werchter Encore-dag geschrapt

Slechts 25.000 tickets verkocht en dus grijpt Live Nation in.

De goesting om na 2 jaar stilte weer in volle glorie festivals te beleven is groot. Maar er zijn een paar dompers op de feestvreugde. Het consumentenvertrouwen is zoek, de live entertainment sector kampt met personeelstekorten, productiekosten swingen de pan uit. Het extra dagfestival Rock Werchter Encore zou landen op 25.000 festivalgangers. "Dat is mooi maar gezien de omstandigheden was omdenken toch de betere optie. Rock Werchter Encore gaat op in TW Classic. Er wordt niet op één maar drie podia – Main Stage, The Barn, KluB C - geprogrammeerd. De ticketprijs van TW Classic blijft onveranderd. Rock Werchter Encore tickets zijn geldig voor TW Classic", laat de organisatie weten. Die hebben een deel van de line-up naar zaterdag 25 juni verhuisd en voegt Noordkaap nog toe.

Herman Schueremans: “Wij zijn creatieve, positief ingestelde ondernemers. Dat hebben we al vaker getoond. We zijn erg blij dat we Florence + the Machine, die met ‘Dance Fever’ net een geweldig album hebben uitgebracht, en een groot deel van de artiesten die op Rock Wechter Encore zouden staan toch naar het Festivalpark kunnen brengen. TW Classic kent een bijzonder goede verkoop. Er is, mede door de toevoeging van de 2 tenten, echter nog voldoende ticketcapaciteit om beide dagfestivals samen te voegen. Het wordt een prachtige festivaldag.", meent Schueremans die zonder twijfel toch een dubbel gevoel zal hebben bij de magere ticketverkoop voor Rock Werchter Encore.

Tickets voor TW Classic 2022 zijn te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 96 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop. De aangekochte tickets van Rock Werchter Encore geven toegang tot TW Classic. Wie verhinderd is op zaterdag 25 juni kan via Ticketmaster een terugbetaling van zijn/haar Rock Werchter Encore ticket vragen. Alle praktische info over TW Classic is te vinden op twclassic.be.

Bio van Noordkaap

Meer Over:

Noordkaap