.
News Image

Robby Longo maakt UK-debuut

Robby Londen in Londen op het podium.


Onze eigen Robby Longo zag zijn grote droom in vervulling gaan toen hij donderdagavond met zijn grote voorbeeld, country-ster Aaron Watson, een concert kon geven voor een uitverkochte The Borderline in Londen. Onze country man had twee jaar geleden voor zijn album ‘Take it easy’ al het duet ‘Working man blues’ met Aaron opgenomen, maar de heren hadden elkaar nooit ontmoet. Daar bracht Aaron verandering in toen hij Robby uitnodigde voor zijn concert in Londen. Meteen een goede gelegenheid voor Robby om zijn idool te bedanken met een gouden award voor hun succesvolle muzikale samenwerking.



“Ik sta nog te trillen op mijn benen”, zei Robby na afloop. “Hoe geweldig dat me dit mag overkomen. Met Aaron op het podium kunnen zingen. Dat is echt een kick!”.

Inmiddels vindt het duet van Robby en Aaron zijn weg naar heel wat country music stations in heel Europa! ‘Het management van Aaron heeft al laten weten dat dit maar het begin is van de samenwerking. We gaan kijken wat we samen nog verder kunnen doen. Voor mij kon het jaar niet mooier starten.”



In eigen land doet Robby’s meest recente album ‘Nashville’ het ook nog steeds goed. Van deze cd bracht Robby vorige week nog de nieuwe single ‘Ruby, don’t take your love to town’ uit. Het lied gaat over een verlamde veteraan uit de Vietnam oorlog, die terug thuis komt en zijn leven opnieuw moet oppikken. “Dit nummer blijft brandend actueel, gezien de vele oorlogen die woeden in deze wereld”, zegt Robby. “Dagelijks raken soldaten gewond of erger nog, laten ze het leven in Afghanistan, Syrië, enzovoort. Dat is toch iets waar we bij stil moeten staan. We moeten beseffen hoe goed we het hebben.”


Bio van Robby Longo

Meer Over:

Robby Longo

Bio van Aaron Watson

Meer Over:

Aaron Watson