.
News Image

Robby Longo en Johnny Trash op Countryfestival

En dat is nog niet alles.

De organisatie heeft jullie even in spanning gehouden maar hier zijn dan de eerste namen voor de nieuwe editie van het COUNTRYfestival in Sint-Truiden.
Op vrijdag 12 september opent het COUNTRYfestival met een ode aan Johnny cash. Op deze datum is het reeds 11 jaar geleden dat "the man in black" ons heeft verlaten. Om deze man te eren nodigen we Johnny Trash uit , hij zal langskomen met zijn hommage aan deze grote meneer uit de countrymuziekgeschiedenis. Met Johnny Trash sings Cash brengt Trash een eerbetoon aan Johnny Cash. Elf jaar na zijn dood is Cash terug springlevend. Zijn songs worden gebracht met een unieke stem die door merg en been gaat, genieten meer respect en bijval dan voor zijn overlijden. Als fan van het eerste uur ademt en drinkt Trash, naast de gebruikelijke sigarettenrook en moonshine rye, het werk van Cash. Johhny Trash opent COUNTRYfestival 2014 op gepaste wijze.

Later op de avond zorgt Robby Longo voor een primeur door voor het eerst een show met live band te brengen. Onze Vlaamse countryster viel ook al meermaals in de prijzen. Zo was hij in Zomerhit 2013 genomineerd voor 'Beste Doorbraak' en won hij de Story-award voor 'Beste Nieuwkomer'.
Hij komt dit najaar met een nieuwe cd en die gaat hij zeker brengen op het podium van het COUNTRYfestival`.

Op zaterdag, bij het vallen van de avond, zal Eriksson Delcroix hun prachtig debuutalbum komen presenteren. Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee, Maxon Blewitt) en Nathalie Delcroix (Laïs, Birds That Change Color) leren elkaar kennen, beginnen samen te zingen en worden verliefd. Of beter: worden verliefd, beginnen samen te zingen en leren elkaar kennen. In 2012 neemt filmregisseur Felix Van Groeningen contact op met Bjorn. Hij zoekt de juiste man voor het verzorgen van de soundtrack van zijn nieuwe film 'The Broken Circle Breakdown'. Meer uitleg is er vandaag niet nodig om Bjorns filmmuziek-geschiedenis te laten schrijven... De soundtrack staat maanden op 1 in de charts, The Broken Circle Bluegrass-band speelt letterlijk het land plat en in Bjorns vitrinekast prijkt een Ensor. Hun repertoire is een mooie eerlijke samensmelting van hun muzikale werelden, Americana, country en folk.
Nadat ze in De Standaard gekroond werden tot het mooiste country-koppel uit Vlaanderen, hebben ze nu ook de mooiste plaat van 2014 opgenomen. Dit pareltje komen ze live brengen op COUNTRYfestival 2014.

Er zijn nog enkele earlybirdtickets te koop. De zeer gelimiteerde vroegboekactie bestaat uit tickets voor de 2 dagen van het COUNTRYfestival 2014 en zijn nu te koop via https://ticketshark.be/store/countryfestival . Koop nu je ticket voor deze unieke ervaring van ons familiefestival op het landgoed van Château de la Motte op 12 en 13 september! Er is een beperkte oplage hiervan beschikbaar, dus aarzel niet en maak gebruik van dit voordeeltarief. Van zodra deze vroegboekactie uitverkocht is zullen er geen goedkopere weekendtickets meer beschikbaar zijn. De algemene voorverkoop van dagkaarten zal niet beginnen voor april 2014. Op dit moment zijn enkel deze tickets beschikbaar. Tickets voor de camping en dagtickets zijn nog niet beschikbaar.
Alle info: www.countryfestival.be

Bio van Robby Longo en Johnny Trash