.
News Image

Rob Vanoudenhoven maakt dessert van zichzelf in Het Grootste Licht

Rob Vanoudenhoven zoals je hem nog nooit zag.
Rob Vanoudenhoven heeft een indrukwekkend cv wat betreft het uitvoeren van bizarre opdrachten. De uitdagingen van Gert Verhulst en Ruth Beeckmans zouden dus een kolfje naar zijn hand kunnen zijn. De vraag is of de panelleden deze week wel wíllen winnen. Het Grootste Licht gaat dit keer namelijk naar huis met het allerlelijkste voorwerp dat Rob, Frieda, Sven, Olga en Guga in hun bezit hebben.
In de eerste huistaak nemen de deelnemers het op in een erg moeilijke en creatieve opdracht: schilder een paard terwijl je paardrijdt. Rob, Frieda en Sven krijgen meteen de slappe lach wanneer ze de opdracht te horen krijgen. Pas na lang aandringen, kruipt iedereen op het paard van dienst. Voor velen een akelige ervaring. De schilderijen die ze fabriceren zijn dat helaas ook.

De tweede opdracht gaat iedereen nog moeilijker af. Het hele panel moet een vragenlijst invullen en de nodige antwoorden te weten komen van een Zweedse schone. Zij verstaat Nederlands, maar mag enkel Zweeds spreken. Het panel staat met de mond vol tanden. Zelfs de vertaal-app op de telefoon van Guga brengt geen soelaas. “Ik weet het ook allemaal niet”, meldt zijn telefoon.

In de laatste huisopdracht vraagt Gert zijn panel om een dessert te maken dat op een bekende Vlaming naar keuze lijkt én bovendien lekker is. Gert geeft punten op het ontwerp, Ruth beoordeelt de smaak. Rob acht zijn moment eindelijk gekomen: hij besluit een dessert van zichzelf te maken in 3D. Het resultaat ziet er bijzonder spectaculair uit, maar krijgt Ruth het ook door haar keel?

Het Grootste Licht, woensdag 12 oktober om 20.35 op VTM.

Bio van Rob Vanoudenhoven, Ruth Beeckmans en Gert Verhulst