.
Rob Vanoudenhoven
woensdag 27 maart 2024

Rob Vanoudenhoven: “Hij was de eerste buitenstaander die het zag”

Hij had meteen interesse

Toen Rob Vanoudenhoven begon met het maken van kunst, had hij nooit gedacht dat hij ooit met zijn werk op een tentoonstelling zou gaan staan. Het idee speelde wel eens in zijn hoofd, maar dat het zo snel zou gebeuren, dat had hij niet meteen gedacht.

“Ik overwoog hoogstens om na mijn pensioen een paar werken te exposeren in Tervuren, voor mensen die ik ken. Maar meer niet. Weinig mensen wisten hiervan af. Kunst maken deed ik tussen de soep en de patatten. Het waren de enige momenten waarop ik tot rust kwam en ik iets kon maken zonder dat er 20 mensen rondom mij stonden die mij vertelden wat ik moest doen”, lacht hij in Dag Allemaal.

Dat het dan toch gebeurde, heeft Rob een beetje te danken aan het programma ‘Stukken van Mensen’. Daar raakte hij aan de praat met een man met grijs haar en een salopet. Hij stelde zich voor als de conciërge van de Verbeke Foundation.

“Hij was de eerste buitenstaander aan wie ik mijn werk toonde, een paar erotische collages op mijn telefoon. Het bleek Geert Verbeke zelf te zijn. Hij was enthousiast en organiseerde een eerste tentoonstelling. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Bio van Rob Vanoudenhoven

Meer Over:

Rob Vanoudenhoven