.
News Image

Rob Vanoudenhoven beleefde moeilijke jeugd

De scheiding van zijn ouders was gelukkig moment in zijn leven.


Rob Vanoudenhoven is ondertussen 50 jaar geworden. Volgende maand trekt hij op tournee met zijn solovoorstelling Het XIIIe Werk van Rob Vanoudenhoven. Op 8 november is er nog een Try-Out in Sint-Truiden om er op 16 november definitief aan te beginnen in CC De Warandepoort te Tervuren.



Rob beleefde om het zacht uit te drukken geen onbezorgde jeugdjaren. In Humo spreekt de presentator over de slaag die hij kreeg van zijn vader, zonder de reden hiervan te kennen. Zijn vader had een bedrijf, maar Rob en zijn moeder moesten 's nachts werken om de bestellingen tijdig klaar te krijgen, terwijl vader op café zat. In die tijd lag een scheiding niet echt voor de hand en om financiële redenen kon zijn moeder dan ook niet bij zijn vader weg.



Eén van de gelukkigste momenten in het leven van Rob Vanoudenhoven was toen op zijn 14-jarige leeftijd zijn ouders toch scheidden. Na die scheiding werd zijn vader clochard en zocht Rob hem wel eens op om te weten hoe het zo fout kon lopen. De drank bleek een onoverkomelijk probleem te zijn dat hem later ook fataal is geworden. Zelfs toen hij enige tijd later in het ziekenhuis werd opgenomen at hij niet meer, maar dronk hij dus enkel maar tot aan zijn dood.



(Nico Vanaken)


Bio van Rob Vanoudenhoven

Meer Over:

Rob Vanoudenhoven