.
News Image

Rob Vanoudenhoven: “scheiding was mooiste dag van m’n leven”

Rob Vanoudenhoven doet opvallende uitspraak over zijn jeugdjaren.


Rob Vanoudenhoven praat in Dag Allemaal openhartig over zijn ouders. Hoe zijn vader kampte met een alcoholverslaving en zijn moeder met een wapen bedreigde. Eén ding weet de televisiemaker zeker…



Dora, de moeder van Rob Vanoudenhoven, leren we beter kennen dankzij het VTM-programma “Weg met ons ma”. In Dag Allemaal komen moeder en zoon nogmaals terug op de moeilijke jeugdjaren van Rob. Robs vader kampte met een zware alcoholverslaving en dat heeft Rob toch getekend. “Rob is zijn vader dikwijls uit het café gaan halen. ’s Nachts, op zijn fietske,” onthult Dora in Dag Allemaal. “En hij heeft ook gezien hoe zijn vader met de auto tegen een elektriciteitspaal wilde rijden. Gelukkig heeft hij op het laatste moment geremd, omdat hij niet durfde.” Maar die ene keer maakte hij het écht te bont.



Toen Robs vader zijn echtgenote met een wapen bedreigde wist Dora dat hij te ver was gegaan. Ze maakte een einde aan haar huwelijk en vroeg de echtscheiding aan. “Voor mij was die scheiding de mooiste dag van m’n leven,” onthult Rob, die afzag met zijn vader. “Er zijn heftige momenten geweest waar ik ook bij was.” Dora trachtte nochtans altijd om zoveel mogelijk voor de kinderen te verstoppen, maar dat lukte niet altijd even goed. “Ik heb alles gedaan om hem van de drank af te helpen, maar hij wilde niet geholpen worden.”



“Ik kon niet langer bij een man blijven die ofwel agressief was, ofwel niet naar huis kwam,” aldus de moeder van Rob Vanoudenhoven. Dora heeft schrik dat Rob dezelfde weg als zijn vader zou opgaan... Dora geeft toe dat ze haar zoon in het oog houdt als hij een glas teveel drinkt op een feestje. “Natuurlijk ben ik dan bang.” Dora onthult dat haar zoon wel eens durft “uitschuiven”. Toch beseft ook Rob zelf het gevaar dat alcoholisme genetisch bepaald kan zijn. “Ik let daar dus ook wel op. Bovendien: hoe ouder ik word, hoe minder ik er behoefte aan heb,” klinkt het bij Rob Vanoudenhoven.



Ondertussen heeft Rob Vanoudenhoeven er ook zelf een scheiding opzitten. En dat vindt zijn moeder zonde. Vooral voor haar kleinkind Emma vindt ze het erg. Gelukkig zijn Rob en zijn ex Anita vrienden gebleven. “Ze blijft mijn beste vriendin,” klinkt het zelfs bij Rob. Toch heeft mama Dora nog een goede tip voor haar zoon: “Een goeie vrouw zou je nog wel kunnen gebruiken.”


Bio van Rob Vanoudenhoven