.
News Image

Rob de Nijs schitterde in Lotto Arena

Rob de Nijs in duet met Adamo.


Een tot de nok gevulde Lotto Arena werd zaterdagavond méér dan verwend door Rob de Nijs. De Nederlandse rasartiest had beloofd om alles uit de kast te halen voor het concert 'Tussen Rock & Romantiek' en Rob hield woord. Sterker nog, het publiek kreeg er met Adamo een uitzonderlijke verrassingsgast, die ieders verwachtingen overtrof, bovenop! Nadat al Rob's hits, gastartiesten Adamo en Anita Meyer, en een mooie greep kersvers repertoire uit het pas verschenen album 'Nieuwe ruimte' de revue waren gepasseerd, keerde het uitzinnige publiek, dat de staande ovaties niet had gespaard, meer dan tevreden terug naar huis.



Het is weinige artiesten gegeven om een staande ovatie te krijgen nog voor de eerste noot gezongen is. Rob de Nijs viel die eer te beurt zaterdagavond in de Lotto Arena. Na het schitterende 'Rob 70' concert van vorig jaar waren de verwachtingen hooggespannen en had het talrijk opgekomen publiek enorm veel zin in een avondje 'Tussen Rock & Romantiek met Rob de Nijs'. Met 'Zondag' zette Rob de toon voor een avond die bol zou staan van de hoogtepunten. Hits als 'Het werd zomer', 'Bo' en de titeltrack van het nieuwe album 'Nieuwe ruimte' kregen de mensen al op de banken en dan moest de verrassingsgast van de avond nog komen…



Tijdens het nummer 'Mid Winter' stapte plots Adamo het podium op. Het duurde enkele tellen voor het publiek doorhad, of kon vatten, dat het wel degelijk de Belgisch-Italiaanse wereldster was, maar na de eerste noten was het natuurlijk voor iedereen zonneklaar. Rob de Nijs en Adamo beëindigden het nummer prachtig in duet, een uniek moment, waarna Adamo de zaal muisstil kreeg met een bloedmooie versie van 'Inch Allah'. Een stilte die na afloop van het nummer ingeruild werd voor een oorverdovend applaus en een minutenlange staande ovatie.



Na de pauze hield een van energie bruisende en vocaal ijzersterke Rob de Nijs het tempo er strak in. 'Banger Hart', 'Malle Babbe', het duet 'Hulpeloos voor jou' met gastartieste Anita Meyer, die ook haar hitsige 'Why tell me why' bracht, nog enkele prachtige nieuwe liedjes uit 'Nieuwe ruimte'…het publiek genoot zichtbaar met volle teugen. Het nummer 'Alles wat ademt' vormde de ideale afsluiter van een memorabel concert. Nadat het publiek, na een laatste staande ovatie, de Lotto Arena had verlaten, genoten Rob en zijn band 'Pur Sang' nog een hele poos na van een onvergetelijk avondje Antwerpen.