.
Rik Verheye
vrijdag 26 januari 2024

Rik Verheye: “Ik heb plagiaat gepleegd”

Hij was nog jong

Rik Verheye is nu al een tijdje samen met Manon. Ze zijn beiden West-Vlaams, maar wonen allebei in Antwerpen. Toch wil Rik nog altijd graag naar de zee wanneer het mooi weer is. Dat heeft Manon iets minder.

“Door Rik heb ik dat nu overgekregen. Nu trekken we naar een strandbar of – heel vaak – naar’t cabientje”, begint Manon in Het Laatste Nieuws. “Die cabine, die is heilig. Ik heb daar aan 'Nonkels' geschreven. Vaak met Jelle De Beule. Dat is echt mijn plekje. Na de set rij ik vaak naar hier. Ook al is Antwerpen soms dichter. Hier kom ik tot rust, haal ik mijn inspiratie, ontmoet ik mijn vrienden en familie... Deze leefwereld is mijn referentiekader. De bekrompenheid of kortzichtigheid van de Vlaming, ik zal niet zeggen de West-Vlaming. Die wordt hier gevoed”, zegt Rik.

De zee dat staat gelijk met business voor Rik. Als kind verkoop je er papieren bloemen, later werkte hij er aan reeksen. Maar hij heeft er nog meer gedaan.

“Toen mijn pa nog leefde heb ik ooit mijn eigen 'Voetbal Magazine' uitgebracht. Dat heette dan ook gewoon 'Voetbal Magazine'. Ik knipte en plakte dat samen uit het echte blad en dat werd in het bureau van mijn pa in beperkte oplage afgeprint. Vervolgens ging ik dat van deur tot deur verkopen. Ik plagieerde dus eigenlijk 'Voetbal Magazine' en verkocht het voor — denk ik — het dubbele van de prijs. Ik heb zelfs ooit een exemplaar verkocht aan de krantenwinkel in mijn straat voor 10 euro.”

Bio van Rik Verheye

Meer Over:

Rik Verheye