.
Rik Torfs
zaterdag 20 november 2021

Rik Torfs preekt op MENT

Zondag is zijn debuut.

Zondagavond 'preekt' 'herder' professor Torfs voor de eerste keer op MENT. Volgens Edwin Ysebaert, de presentator van het Eenzame Hartenbureau, heeft de Vlaming meer dan ooit nood aan een ondersteunend woordje. Edwin vroeg deze zomer aan professor Kerkelijk Recht Rik Torfs of het mogelijk was om elke week een stichtend, zalvend woord tot de bevolking te richten. Een Bijbels citaat mocht nooit ver weg zijn. ‘ Want in dat boek staan hele slimme dingen ‘, zegt Edwin daarover. ‘De Preken van de Herder – Professor Rik Torfs waren geboren. ‘

Nu zondagavond (21 november) zal de Herder – Professor voor de eerste keer de mensen de weg naar de hoop tonen. Natuurlijk worden 'het preken in Torfs' stijl'.. boordevol humor en doorspekt met een tikje maatschappijkritiek.. 'een spiegel' ook voor een samenleving.

Volgens de programmamakers is één van die wegen elkaar niet loslaten als het moeilijk gaat. Daarom heef Edwin in de eerste uitzending van het tweede seizoen van het Eenzame Hartenbureau mensen uitgenodigd die ook in de eerste reeks te gast waren. Nu vraagt hij aan hen hoe het met hen gaat en welke evolutie ze doorgemaakt hebben.

Bio van Rik Torfs en Edwin Ysebaert