.
John Terra
zondag 20 maart 2016

Revival van John Terra

Op 25 maart komt zijn jongensdroom uit.


Nog enkele dagen en dan is het zover. Het nieuwe album van John Terra zal op 25 maart te koop zijn. De drie singles als voorloper van dit album deden of doen het voortreffelijk. Met zijn nieuwe single “Welkom Rosie” gooit hij momenteel hoge ogen in de “Ultratop 50 Vlaams”. “Cracklin' Rosie” is een grote hit van Neil Diamond uit 1970. Eigenlijk is dit nummer niet echt goed te vertalen volgens John Terra. De tekst zou gaan over Rosé wijn en daar wou John echt niet over zingen. Dit lied heeft dan ook een heel andere betekenis gekregen uit de mond van de Vlaamse zanger. Geert van De Geest heeft trouwens de tekst van dat nummer geschreven, net als van enkele andere nummers van dit album.



John Terra leest graag boeken, vooral over het leven. Hij beseft meer dan ooit dan hij in het 'nu' moet leven. De man geniet dan ook van ieder moment. Vroeger vond hij alles meer vanzelfsprekend, maar nu helemaal niet meer. Nu beleeft hij alles gewoon meer en veel intenser.

John geniet echt op het podium ook. De meeste optredens vinden 's avonds plaats en daar heeft hij geen problemen mee vertelde hij bij “Ment op zondag”. Hij gaat nooit slapens slapen voor 2 uur. Na maximum vijf uurtjes geslapen te hebben voelt hij zich weer fris om aan een nieuwe dag te beginnen. Opvallend is dat John's vrouw nooit naar een optreden gaat. Soms is ze er wel bij als hij interviews doet. Vooral naar Zee gaat ze graag mee, want dan maken ze er een echte uitstap van.



De cd “John Terra zingt Neil Diamond” werd opgenomen met live muzikanten en met een geweldig team aldus de zanger

Bio van John Terra en Neil Diamond