You are here

Restaurant Sally-Jane Van Horenbeeck moet noodgedwongen de deuren sluiten

25/03/2020 10:40-

“Dit wordt een sociaal bloedbad.”

Sally-Jane Van Horenbeeck kennen we allemaal nog van haar rol in Thuis, maar ondertussen wordt de 48-jarige actrice in Antwerpen alomgeprezen om haar Thaise restaurant SiamSally. Maar ook dat restaurant moest de deuren sluiten omwille van de coronacrisis en de bijhorende lockdown. Na de invoering van de witte kassa, zou de coronacrisis wel eens het genadeschot kunnen zijn voor veel horecazaken, lezen we in Primo. Toch begrijpt Salle-Jane de maatregelen en had ze die zelfs graag strenger gezien.

“Ik vind dat onze beleidsmakers te lang getalmd hebben om dwingende maatregelen op te leggen. In plaats van ‘adviezen’ hadden ze beter meteen ‘verplichtingen’ gecommuniceerd. Daardoor zijn kostbare dagen verloren gegaan,” aldus Sally-Jane Van Horenbeeck in Primo. De actrice vindt wel dat horecazaken compensaties moeten krijgen. “Als landbouwers een vergoeding krijgen na een droge zomer, vind ik dat wie in de horeca dag en nacht zijn botten afdraait, eveneens gecompenseerd moet worden.”

Sally-Jane Van Horenbeeck meent dat die compensatiemaatregelen ook gewoon een noodzaak zijn. Anders ziet ze drie vierde van cafés en restaurants de boeken neerleggen. “Want wie een café of restaurant uitbaat, heeft doorgaans geen grote financiële buffer. Wij zijn geen multinationals, hé,” klinkt het duidelijk bij Sally-Jane Van Horenbeeck.

Meer nieuws over:

Sally-Jane Van Hoorenbeeck, Thuis

Gerelateerde bio's: