.
News Image

Rene Froger biedt excuses aan na interview

Zanger moet optreden staken.


De Nederlandse zanger René Froger heeft zaterdagnamiddag zijn excuses aangeboden na een interview in het tv-programma Shownieuws.



Uit de media en via social media begrijp ik dat mijn uitspraken omtrent het Corona virus en het raken van de totale entertainment branche door mij niet duidelijk zijn verwoord. ‘Wij worden het hardst geraakt’ is zeker geen uitlating die betrekking heeft op mijzelf al kan het wel zo uitgelegd worden door onhandige woordkeuzes van mijn persoon, schrijft René Froger op Instagram. Natuurlijk bedoelde de man dat heel wat artiesten, podiumbouwers maar ook muzikanten momenteel geen cent verdienen. Net zoals bij ons zal het wellicht nog maanden duren vooraleer de Nederlandse artiesten mogen gaan optreden. René Froger maakt deel uit van de artiesten die bij de top van Nederland horen en hij staat vooral in grote zalen waar dus veel mensen naartoe komen.



Tijdens een tv-interview probeerde René Froger één en ander duidelijk te maken, maar hij deed een wel heel ongelukkige uitspraak. Een artiest is niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken ofzo, reageerde de zanger. En uiteraard werd die uitspraak opgelicht op de sociale media. Gevolg: een storm van kritiek aan het adres van de zanger. Wat is er mis aan om bij een boer te werken? Ik hou niet van zulke uitspraken! Grootbroeken en geleerde mensen die hun neus ophalen voor arbeiders! Die mogen van mij eens voelen hoe het is om met veel minder te moeten leven! Zouden ze hun poeha wel inhouden!, reageert iemand op de Facebook van het weekblad Privé. En wat te denken van deze reactie? Al die bekende artiesten, Niet janken man, met een paar ton op je bankrekening, had je zuiniger moeten leven. Er zijn nog steeds mensen die veel maar dan ook heel veel minder te besteden hebben stel droeftoeters.



Ondertussen heeft de zanger op Instagram één en ander duidelijk gemaakt. Met de uitspraak van ‘Ik kan niet bij een boer gaan werken’ wil ik zeker geen minachtig tonen tegenover boeren en hun bedrijven. Ik bedoel daarmee te zeggen ik kan en wil niet zomaar iets anders gaan doen. Mochten mensen zich aangesproken en beledigd hebben gevoeld over mijn uitspraken bij deze mijn welgemeende excuses. Ik ben niet op zoek naar medelijden of zielig gevonden worden. Ik wil de nood in onze branche onder de aandacht brengen. Beter zeg ik maar even niets meer. Weer een les voor mij, schoenmaker blijf bij je leest. Ik bedoel het goed, weet wat ik wil overbrengen maar verwoord het vervolgens totaal verkeerd. Bij deze nogmaals mijn excuses!, besluit Froger op Instagram.




Bio van René Froger

Meer Over:

René Froger