.
News Image

Regi krijgt de primeur van 'De Playlist

Regi verklapt naar welke Belgische muziek hij luistert.


De afgelopen weken lanceerde verschillende VRT-merken ettelijke initiatieven om de Vlaamse muzieksector, die zwaar getroffen wordt door de gevolgen van het coronavirus, te ondersteunen. De VRT-directie is dat engagement ook aangegaan van zodra de lockdown van start ging. Vandaag gaat er op Eén een nieuw programma van start: ‘De Playlist’.



In elke aflevering van ‘De Playlist’ komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief - van fragmenten uit Peter Live, De MIA’s, De muziekdoos, Eurosong, Van Gils & gasten en Zomerhit, tot optredens uit Hitring, Mike aan zee, De laatste show, Vlaanderen feest, Hitkracht, Nekka Nacht en Café corsari, alles kan - aan de hand van persoonlijke verhalen. De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...



In ‘De Playlist’ delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten.



Vandaag mag Regi Penxten de spits afbijten en zijn playlist aan de kijkers van Eén voorstellen. En wie denkt dat Regi alleen ‘boenke boenke’-muziek kiest, die zit er volledig naast.



‘De Playlist’: vanaf 6 juli elke weekdag om 17.30 uur op Eén.


Bio van Regi

Meer Over:

De Playlist Regi