.
Regi
maandag 20 september 2021

Regi: 'Ik ben altijd bang dat het laatste keer is'

Maar dat zal niet voor meteen zijn, Regi.

Het is alweer enige tijd geleden dat Milk Inc. tijdelijk ophield met bestaan. Na het verlies van Linda Mertens haar dochtertje besloot de zangeres zich terug te trekken uit de media en nam ze de tijd om na te denken. De zangeres voelt zich nog steeds niet klaar om terug te keren naar het podium en een comeback van Milk Inc. zit er dus niet meteen in. Maar Regi is na Milk Inc. niet gestopt met muziek maken. Al is de weg die hij momenteel bewandeld met zijn muziek enigszins veranderd tegenover enkele jaren geleden.

“Ik heb nu twee generaties fans. Het is grappig dat ik aan veel jonge mensen moet uitleggen dat ik ooit in een groepje heb gespeeld. In 2000 stond ik in de terugblikuitzendingen van 'Tien Om Te Zien' op twee met Milk Inc. en op 3 met Sylver. Nu, maar liefst 21 jaar later sta ik op één met Niels en op twee met Camille”, lacht Regi in Dag Allemaal.

Er zijn maar weinig artiesten die het Regi nadoen. En Regi blijft onder de indruk elke keer zijn single weer goed weet te scoren. “Ik ben ervan overtuigd dat je maar zo groot bent als je laatste hit, en ik ben altijd bang dat het de laatste keer is geweest.”

Het succes van Regi lijkt dus geen einde te kennen. De motivatie om volgend jaar terug de Zomerhit te winnen is dan ook groot. Dit jaar won hij samen met Niels Destadsbader, het jaar daarvoor met Jake Reese en OT. Daarvoor moest Regi steeds het onderspit delven tegen Niels. “Niels heeft er nu vier, ik twee. Dus ja, volgend jaar zijn we weer concurrenten. Dan denk ik: komaan, we gaan er weer voor! Zodra de single met de winnaar van de ‘Regi Academy’ is afgewerkt, beginnen Lester en ik aan de zomersingle. Ik heb al een idee, dat komt dus goed!”