.
Slongs
woensdag 9 januari 2019

Raymond van het Groenewoud op nieuwe single Slongs

Vrijdag verschijnt de nieuwe single.


We hebben er lang op moeten wachten maar Slongs komt op vrijdag 11 januari met haar nieuwe single Wat Je Doet Met Mij en daar wil ze graag het volgende over kwijt! Raymond van het Groenewoud had me gevraagd om samen een song te schrijven voor zijn laatste album (uitgebracht in 2017). Dat werd de Bonestaakdans. Onze klik was zo goed dat we besloten om ook op mijn nieuwe plaat samen te werken. Voor de single Wat Je Doet Met Mij zijn we vertrokken van het refrein waarop Raymond de ziel uit zijn lijf schreeuwt en dan heeft de rest van de song zich snel ingevuld.

Het gaat over toxische relaties waarbij je 2 kanten van een magneet hebt. Over aantrekken en afstoten. We hebben het lied al in 2017 gemaakt en het werd nadien ook het eerste nummer dat we in de studio opnamen voor mijn nieuwe plaat. Ondertussen is dat gevreesde tweede album #GOEGAAN een feit! Bloed, zweet, tranen, zelftwijfel, sociale druk, opbouwen, afbreken, van nul beginnen, jezelf leegmaken, diep graven, loslaten, vasthouden, doorbijten en niet opgeven.

“Vanaf dan is het spielerei!”, zei Raymond tegen me terwijl hij van zijn koffie nipte en nog een stukje taart naar binnen speelde.

Ik wil hem oprecht bedanken. Hij beseft misschien niet hoeveel hij heeft bijgedragen aan mijn schrijfproces, maar ik weet het wel en ik zal het nooit vergeten!

Het album #GOEGAAN van Slongs komt uit op 1 maart en is de opvolger van het met goud bekroonde debuutalbum Goeiendag. Op 8 maart stelt Slongs haar nieuwe plaat voor mét live band in de Antwerpse Arenberg Schouwburg.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Slongs Dievanongs

Meer Over:

Slongs Dievanongs

Bio van Raymond van het Groenewoud