.
Ray Verhaeghe in Familie
woensdag 5 juni 2019

Ray Verhaeghe onthult zijn geheim

Ray Verhaeghe onthult zijn levenswijsheden...


Ray Verhaeghe is ondertussen 93 jaar, maar nog steeds zien we hem aan het werk als Albert in Familie, een rol die hij al 27 jaar speelt. En Ray is nog niet van plan te stoppen, al onthult hij een belangrijke misvatting over zijn personage in Familie

Nog steeds beschouwt Ray Verhaeghe acteren als zijn lang leven, ook al is zijn aantal draaidagen sterk ingeperkt in vergelijking met vroeger. Maar de acteur denkt allerminst aan stoppen. “Zolang mijn geheugen me niet in de steek laat en ik goed uit de voeten kan, ben ik nog graag op de set,” lezen we in Story. Toch bestaat er een belangrijke misvatting over zijn personage Albert…

“Kijkers denken soms dat Albert een hoofdpersonage is, terwijl dat absoluut niet het geval is. Dat beschouw ik als een compliment, want dat betekent dat mijn inbreng nog steeds functioneel is,” aldus Ray Verhaeghe, die zelf soms wel wat opmerkingen heeft over zijn rol als Albert. “Er zijn scènes waar ik mij bij momenten niet veel meer voel dan een aanhangsel van Anne,” aldus Ray. Ray heeft daar begrip voor omdat hij enkel ‘aangetrouwde’ familie is, maar een hoofdpersonage van de soap voelt hij zich allerminst, daarvoor zou zijn rol best wel wat meer vlees mogen hebben, aldus de acteur.

Ray Verhaeghe deelt ook enkele belangrijke levenslessen in Story. “Als ik één ding geleerd heb met het klimmen der jaren, is dat geluk in kleine dingen zit,” aldus Ray, die hierover een opmerkelijke uitspraak doet. “Gelukkig zijn is veelal een keuze, ook als je een dagje ouder bent. Om je goed te voelen, moet je vaak minder in plaats van méér doen,” aldus Ray. “Je hebt geen universitair diploma nodig om goed in je vel te zitten. En je leeftijd zegt echt niets over hoe je je voelt.”

Los daarvan beseft Ray Verhaeghe wel dat het belangrijk is je naar je leeftijd te gedragen. “Zo weet ik dat ik bijvoorbeeld niet moet gaan joggen. Dat zou gegarandeerd fout aflopen,” aldus de acteur. Mensen feliciteren Ray Verhaeghe wel eens met zijn gezegende leeftijd, maar daar heeft hij zelf geen verdienste aan, meent de acteur. “Mijn vrouw zaliger was veel sportiever dan ik, maar als je hart het begeeft, ben je een vogel voor de kat,” aldus Ray Verhaeghe.

Toch prijst Ray zich gelukkig. “Ik zou ook beschaamd zijn als ik zou klagen, omdat ik daar geen enkele reden toe heb. Ook al zal er misschien een dag komen dat ik wél begin te sukkelen met mijn gezondheid.” Daarom probeert Ray Verhaeghe in het nu te leven. “Voor mij is het glas altijd halfvol,” lacht Ray in Primo. “In plaats van te dromen over wat ik zou kunnen hebben, ben ik tevreden met wat ik heb,” deelt Ray Verhaeghe een wijze levensles.

Bio van Ray Verhaeghe

Meer Over:

Ray Verhaeghe Familie