You are here

Rasters, de nieuwe dagelijkse quiz van VIER

25/01/2013 18:19-

Steven Van Herreweghe test vanaf maandag al te lang onbekend gebleven kandidaten op hun visuele kennis.

Snel associëren, voorwerpen of gezichten herkennen en onthouden, links blootleggen en een beetje kunnen namedroppen zijn de voornaamste troeven die hen naar de concreetste aller hemelpoorten kunnen leiden: die van de grote prijzenkast.

rasters is een eigentijds spelprogramma voor mensen van 9 tot 99 jaar waarin ze punten scoren door correct te antwoorden en de juiste foto’s aan te klikken. Hoe meer punten de kandidaten onderweg in de vier rondes binnenrijven, hoe meer tijd ze krijgen voor de finale. Winst levert in deze vinnige quiz geen bordkartonnen cheques voor een of andere vage verbouwing op, maar tastbare prijzen waar de kandidaten eindelijk nog eens ouderwets blij van worden. De dagwinnaar mag steevast kiezen uit het rijke prijzenaanbod of de dag nadien terug komen om bij winst van een hoger schap in de prijzenkast te kunnen kiezen.

En wat valt er zoal te winnen? De prijzenkast van rasters is erg gevarieerd en wordt voortdurend opgefrist, maar het kan gaan van troostprijzen zoals een volle mand in de kringloopwinkel tot echte prijzen als een auto, een keuken, een lingerieset, overnachtingen in een tipi, een jaar lang een kuisvrouw, een exclusieve Blue Cruise, een jaar lang gratis tanken of een strooptocht door de supermarkt met een bodybuilder als winkelkar. Een mix van onverwoestbare klassiekers en originele blijmakers dus, zoals de spelformule zelf.

rasters met Steven Van Herreweghe is er elke weekdag vanaf maandag 28 januari om 19u40 op VIER

Tags: