.
Rani De Coninck
woensdag 1 december 2021

Rani De Coninck: “soms werk ik mensen op de zenuwen”

Ze gaat elke dag positief door het leven

Het is vreemd om te horen wanneer mensen zeggen dat iemand té vrolijk of té optimistisch kan zijn. Julie Vermeire krijgt vaak zo’n reacties te verduren online, maar ook Rani De Coninck krijgt vaak dezelfde opmerkingen.

“Ik kan bijna niet anders dan optimistisch zijn! Ik sta niet elke dag vrolijk op. Maar je hebt altijd de keuze: kijk ik vandaag naar wat minder is of focus ik me op het goede? Ik kies voor het tweede. Soms is dat moeilijk. Ik heb periodes gekend waarin ik géén licht meer zag. Dan moet je proberen je aan kleine dingen op te trekken. Ik heb mezelf daarin heropgevoed”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Rani krijgt vaak berichten van mensen die zelf ook vrolijk worden als ze Rani op televisie zien. Maar Rani beseft maar al te goed dat niet iedereen met haar positiviteit om kan. “Ik kan me echt voorstellen dat er ook mensen zijn die zich storen aan mijn vrolijkheid. Dat ik iemand op de zenuwen kan werken, omdat die persoon zich op dat moment bijvoorbeeld heel slecht in zijn vel voelt. Maar ik ben wie ik ben. Er zijn al genoeg zuurpruimen in de wereld.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Rani De Coninck

Meer Over:

Rani De Coninck