.
Rani De Coninck
dinsdag 24 januari 2023

Rani De Coninck buiten strijd door mentale problemen

Oude wonden zijn weer opengegaan.

Geen Rani De Coninck op Joe, zij viel in het verleden wel eens vaker uit wegens ziekte en dat kan gebeuren. Maar de afgelopen twee weken was Rani opnieuw aanwezig en dat blijft zij voorlopig ook. Raf Van Brussel zal het nog enkele tijd zonder zijn toffe collega moeten doen.

“De voorbije twee weken was ik ziek thuis, ik zat op hete kolen om vandaag opnieuw leute met jou te maken, maar ik moet nog even de pauzeknop ingedrukt houden en tijd maken voor mezelf.
Enkele maanden geleden sloeg in onze vriendenkring het noodlot toe en oude wonden zijn toen plots weer pijnlijk opengegaan. 37 jaar geleden verloor ons gezin een lieve dochter, zus, partner, moeder en ik heb dat grote verlies nooit verzwegen. Niet voor de kijker, niet voor de luisteraars en ook niet voor mijn volgers. Ik vertelde altijd en overal dat ik voor twee leef en heel goed besef dat we elke dag naar het mooie en het goede moeten blijven zoeken. Het leven is veel te kort om niet ten volle te genieten. There is always a reason to smile, just find it, zo staat het bovenaan mijn Instagramaccount. Wel mijn liefste Raf, collega’s en trouwe luisteraars, ik vind ‘m even niet meer, mijn reason to smile.

Door het verlies bij onze vrienden een half jaar geleden kraakte de pijn van het verlies van mijn grote zus plots door mijn ziel. De wonde ligt nu helemaal open, maar ik wil het verdriet deze keer niet onderdrukken en de kwetsuur niet toedekken. Ik wil mijn kwetsbaarheid toelaten en natuurlijk wil ik heel graag snel weer plezante radio maken met jou, Raf. Mensen blij maken, lachen om niets, ik doe dat het liefst van . Maar nu ben ik overvallen door verdriet van vroeger en plezier doet nu weer even heel veel pijn.

“Voila, het is eruit, ook al is het nu heel efkes Raf zonder Rani, kan je aub volle petrol geven en leute maken all the way. Het leven is een geschenk, breekbaar en broos. Net daarom, enjoy all the way. Wacht niet op mij om plezier te maken, maar ik heb wel een vraagske. Muziek gaat recht naar het hart, dat weet je.

Wil je daarom een verzoeknummer voor me spelen, Raf? Je kent me goed genoeg, je weet wel welk nummertje ik bedoel. Draai het voor ons, laat het klinken van mijn hart naar jouw hart en zo hopelijk ook naar het hart van onze luisteraar. Merci, ik mis jullie enorm en zie jullie graag. Breekbare zoen, Rani. “

Waarna Raf het nummer ‘Viva La Vida’ van Coldplay voor haar draaide. Héél veel sterkte, Rani.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Rani De Coninck en Raf Van Brussel