You are here

Quantum Fantay - Bridges of Kukuriku te koop vanaf 8 oktober

27/09/2010 14:32-

4de album van instrumentale progrock groep uit Lokeren, die optrad van België tot Amerika, op komst.

4de album van instrumentale progrock groep uit Lokeren, die optrad van België tot Amerika, op komst.

Quantum Fantay ontstaat in 2002 als Pete Mush (keyboards) en Jaro (bas) de handen in mekaar slaan. Na samen een aantal nummers geschreven te hebben wordt de band uitgebreid met Gino Bartolini (drums), Charles Sla (Fluit) en Dario Frodo (gitaar).

Een eerste album verschijnt in 2005 en krijgt de naam “Agapanthusterra” mee. De langspeler wordt voorgesteld op de Fonne Feesten in thuishaven Lokeren. In 2007 komt er een tweede album “Ugisiunsi”, dat veel deuren opent voor de band, die ook internationaal erkening begint te krijgen.

Ze spelen naast optredens in België ook in Nederland en Luxemburg. Daarna volgen de jaarlijks sterk bezette Prog Resiste Convention en het Hertzberg festival. Daar spelen ze op het hoofdpodium voor meer dan 7000 progliefhebbers. Het optreden wordt ook opgenomen en verschijnt in 2008 als dubbel-cd. Aan de promotie van dit album wordt een heuse Europese tour gekoppeld, die Quantum Fantay naar festivals in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Polen en Zwitserland brengt.

In 2009 verschijnt er een derde studio album “Kaleidothrope”, opnieuw gevolgd door een Europese tour door eerdergenoemde landen. Helemaal fantastisch wordt het als Quantum Fantay uitgenodigd wordt om op de hoogmis van de progmuziek te gaan spelen, “Nearfest USA” waar zij op een affiche staan naast Uriah heep, Pain of Salvation en Opeth. Simpelweg de wereldtop!

Daar hoort deze band binnenkort zelf ook misschien helemaal thuis. Op 8 oktober krijgen we de release van het nieuwe album “Bridges of Kukuriku”. Opnieuw heeft de groep er alles aan gedaan om zijn voorgangers te overtreffen. Of ze daarin geslaagd zijn weten we binnen een paar weken.