.
Stijn Meuris
zaterdag 17 januari 2015

Publiek loopt weg bij Stijn Meuris

Zet dat wijf buiten


We hebben het wellicht allemaal wel eens meegemaakt in onze schoolperiode: naar één of andere voorstelling moeten gaan kijken terwijl je er totaal geen zin in hebt. Hetzelfde overkwam enkele leerlingen van de Sintjanbergschool van Maaseik. Die gingen dinsdag met zo'n 250 personen naar de voorstelling Stijn en de sterren kijken. De voorstelling is echter totaal niet verlopen zoals Stijn en de directie van de school dat had gehoopt. Tijdens de schoolvoorstelling geeft Stijn Meuris eigenlijk een lezen van een goed uur, gevolgd door - volgens de website van zijn promotor - een vragenronde van een half uur. Stijn en de sterren was in 2008 al een zesdelig tv-programma over het heelal. Geïnspireerd door de Canvas-reeks en door het boek, voegde Stijn Meuris een tijdje gelezen enkele uitbreidingen toe aan de lezing die hij al een paar seizoenen geeft. Stijn heeft wat met astronomie en sterren en hij kan er geboeid over vertellen. Alleen waren er dinsdagochtend volgens Het Belang van Limburg enkele leerlingen in de zaal die er duidelijk geen zin in hadden. En dat lieten de meiden duidelijk merken. Stijn vertelt in de krant dat enkele meisjes begonnen te geeuwen en meer interesse in hun gsm dan in hem hadden. Stijn hoopte toch de aandacht van de 'afwezige' leerlingen te krijgen door hen erover aan te spreken. Eén van de jongedames vond de voorstelling maar niks en daarop gooide Stijn olie op het vuur door voor een volle zaal mee te geven dat de jongedame in kwestie ging uitleggen waarom ze de voorstelling maar niks vond.

De zaak escaleerde en Stijn vroeg uiteindelijk of de jongedame de zaal wou verlaten, wat ze samen met enkele vriendinnen dan ook deed. Eén van hen was zwaarlijvig en ook daar maakte Stijn een opmerking over door aan te halen dat de anderen dan wat meer plaats hadden. Stijn vond het grappig, de leerlingen duidelijk niet. Meuris onderbrak zijn voorstelling en voor hij opnieuw begon, vroeg hij dat iedereen die geen interesse had de zaal wou verlaten. Maar liefst 70 leerlingen deden dat dan ook.



Volgens de directeur van de school (de man was er zelf wel niet bij), zou Meuris op een bepaald ogenblik geroepen hebben 'Zet dat wijf buiten!' en dat vond hij niet meteen een geslaagde uitspraak. En Stijn zelf? Die hoopt dat hij bij de volgende schoolvoorstelling iets meer succes heeft en wel de aandacht krijgt die zijn voorstelling verdient.

Bio van Stijn Meuris

Meer Over:

Stijn Meuris