.
Julia Boschman
woensdag 4 mei 2022

Psychologe K2 Zoekt K3 waarschuwt Julia

"Ooit komen er barsten in dat verhaal"

Het is al enige tijd geleden dat Julia de talentenjacht 'K2 zoekt K3' won. Ze is ondertussen goed ingewerkt en is een volwaardig lid van de populaire meidengroep geworden. Dat plotse roem ook bepaalde valkuilen inhoudt, daar weet psychologe Sarah Van Pelt alles over. Ze begeleidt kandidaten die deelnemen aan televisieprogramma's en Julia is er daar één van. Ze vertelt meer over hun samenwerking in Humo.

“Als je plots vanuit alle hoeken applaus krijgt, voedt dat je zelfbeeld. Zeker als je muziek maakt en daar anderen mee raakt. Dat brengt een gevoel van zingeving met zich mee, maar er moet meer zijn. De juiste begeleiding en omkadering doorheen dat ganse proces is erg belangrijk”, laat Sarah zich ontvallen.

“Zeker als je zoals Julia pijlsnel beroemd wordt. Opeens ben je non-stop bezig met jezelf en smul je van het applaus. Maar ooit komen er barsten in dat verhaal. Je geluk in het applaus zoeken is eigenlijk een beetje te vergelijken met van een ander verwachten dat die je gelukkig maakt. Dat werkt niet”, aldus de psychologe.

Bio van K3 en Julia Boschman

Meer Over:

K3 Julia Boschman