.
News Image

Prinses Elisabeth start militaire opleiding

Toekomstige koningin start officiersopleiding.


Prinses Elisabeth, de troonopvolgster van koning Filip, start in augustus aan een militaire opleiding. De prinses start de opleiding voor officier aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. De prinses zou er zelf voor gekozen hebben om meteen na haar middelbare school deze militaire opleiding te gaan volgen.



En toch is de prinses op militair vlak niet echt ambitieus: zij zal de opleiding namelijk niet volledig uitdoen. De dochter van koning Filip en koningin Mathilde zou van plan zijn om alleen het eerste jaar uit te doen en gaat nadien wellicht weer studeren.



Prinses Elisabeth start haar opleiding op 31 augustus aanstaande, nadien zou zij meteen voor meerdere weken in Elsenborn op kamp gaan. Daar zal zij een soort 'Kamp Waes Light' volgen, een opleiding in kaartlezen, schieten en andere militaire behendigheden. Prinses Elisabeth krijgt bij de start van haar opleiding het gezelschap van een honderdtal studenten, waaronder ook enkele tientallen meisjes. Er wacht haar een jaar van discipline. Zo moet de prinses elke dag om 6 uur uit bed, les van 7.45 tot 18 uur en nadien nog studietijd.



Maar eerst nog afstuderen, de prinses studeert momenteel van thuis uit en hoopt in juli haar diploma van het Atlantic College in Wales te krijgen. Door de coronacrisis vallen haar examens weg, de leerlingen worden nu beoordeeld op basis van hun eerdere prestaties.


Bio van Prinses Elisabeth

Meer Over:

Prinses Elisabeth