.
News Image

Prins Laurent krijgt 200 euro boete van politierechtbank

"Ik ben maximum drie keer met die wagen op de baan geweest"

Het is niet omdat je een prins bent, dat je de regels niet moet volgen. Dat heeft prins Laurent vanmorgen zelf ondervonden in de politierechtbank van Leuven.

Hij was onlangs enkele keren met zijn oldtimer – een Porsche – gaan rijden, maar de keuring van de desbetreffende wagen bleek vervallen te zijn. Dat werd duidelijk toen een verkeerscamera hem op 13 juni 2021 opmerkte in Tervuren.

“Het was moeilijk om een afspraak te maken bij de keuring”, vertelt Laurent aan VRT Nieuws. “Ik sukkelde een tijdje met mijn gezondheid en toen ik corona kreeg, kon ik niet meer zomaar naar de keuring gaan”, verklaart hij zich nader.

“Het heeft dus wat tijd ingenomen voor dat allemaal in orde was, dat is alles. Ik ben maximum drie keer met die wagen op de weg geweest en de verzekering was wel in orde. Dat vond ik toen het belangrijkste”, minimaliseert hij de hele situatie.

De politierechter kon zijn verhaal wel begrijpen, maar achtte de inbreuk bewezen en paste dus de wet toe. De prins werd veroordeeld tot een geldboete van 200 euro, het betalen van 80 euro aan gerechtskosten en 22 euro aan het pro-Deofonds. Hij legt zich daarbij neer. “Een feit is een feit, dus ik ga niet in beroep”, zegt hij daarover.

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent