.
Louis Talpe en prins Laurent
zondag 21 januari 2024

Prins Laurent: “Ik wilde die helemaal niet” 

Maar hij krijgt het wel 

Prins Laurent is niet tevreden met het feit dat zijn vrouw Claire geen sociale zekerheid krijgt. Toch zou dat probleem makkelijk kunnen verholpen worden nu de kinderen van Laurent en Claire oud genoeg zijn en Claire gewoon zou kunnen gaan werken.

“Ik heb een werkinstrument (een vzw waarmee hij onder meer in Libië bossen wilde aanplanten, maar er lopen rechtszaken over het mislukte project). En ik kan mijn vrouw daarmee een job geven. Maar om dat werkinstrument weer te laten functioneren, moet de overheid beslissingen van de rechtbanken uitvoeren. Maar dat gebeurt niet. We worden niet erkend. Ik ben verbijsterd door deze situatie. Maar ik blijf vechten voor de rechten van mijn echtgenote en onze kinderen”, klinkt het bij Laurent in Het Laatste Nieuws.

Vorig jaar mocht de prins een dotatie ontvangen van 366.000 euro. Dat is niet weinig en veel Belgen begrijpen niet waarom Laurent zich zo druk maakt over geld.

“Ik krijg die 366.000 euro niet cash in de hand. Maar heb ik om deze dotatie gevraagd? Neen. Ik wilde ze helemaal niet, maar ik kreeg ze destijds omdat ik niet mocht werken. Hoe zou u reageren als u niet mocht werken?”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent