.
Louis Talpe en prins Laurent
vrijdag 24 mei 2024

Prins Laurent: “Ik wil daar een kenniscentrum opstarten”

Hij heeft een systeem uitgevonden

Een tijdje geleden raakte bekend dat prins Laurent niet langer een toekomst ziet voor zichzelf in België en dat hij graag naar het buitenland zou verhuizen. Hij wil graag minder publieke taken uitvoeren en wil liever niet meer beschikbaar staan voor het koningshuis.

Ondertussen heeft Laurent een overeenkomst getekend met de universiteit van Istanboel om daar projecten rond groene en hernieuwbare energie op te zetten. Dat is het begin van het nieuwe leven dat hij aan het voorbereiden is.

“Ik heb een systeem uitgevonden voor hernieuwbare technologieën en energie-efficiëntie. Daardoor kunnen bedrijven honderden miljoenen euro's besparen en kan de vervuiling met 80 tot zelfs 100 procent worden verminderd. Ik ben dus een pionier. Met universiteiten, zoals die van Istanboel, wil ik onder meer een kenniscentrum opstarten”, klinkt het bij de prins in Story.

Laurent wilde altijd graag nog iets realiseren waar zijn kinderen trots op konden zijn. Dit zou wel eens het project kunnen zijn waarbij dat lukt.

“Ik zou graag...mijn huidige positie veranderen. Ik wil minder bezig zijn met publieke activiteiten. Ik zou me liever inzetten voor propere energie. Tegen 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen met ruim de helft worden verminderd. En ik heb de technologie om dat mee te realiseren.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent