.
Prins Laurent en Helmut Lotti
dinsdag 24 oktober 2023

Prins Laurent: “Ik werd belemmer​​​​​​​d om voor mezelf te denken”

Hij noemt het niet depressief

Prins Laurent heeft de voorbije jaren al heel wat mooie momenten gekend. Maar hij is ook al door diepe dalen gegaan. En zo’n momenten zijn natuurlijk de ideale gelegenheid voor cartoonisten om daar gretig mee aan de slag te gaan.

Zo heeft Marec nu enkele cartoons voor Laurent verzameld die hij hem cadeau heeft gedaan. Dat deed hij naar aanleiding van hun gesprek in NU. Bij die cartoons zit er ook eentje uit de mindere periode van de prins.

“Ik ben niet depressief geweest. Hoe moet ik u dat zeggen. Ik werd belemmerd om voor mezelf te denken en iets te realiseren, dat is verschrikkelijk. Stel dat iemand u belemmert om te tekenen, u zou dat niet leuk vinden. Op den duur wist ik niet meer hoe ik moest reageren. Ach, ik ga er niet te veel over zeggen. Maar u weet dat ik heb kunnen bewijzen dat ik mijn geld zelf kan verdienen, met één project.”

Laurent moet ook toegeven dat het niet makkelijk is, om deel uit te maken van de koninklijke familie. Hij moet zich aan veel regels en gewoontes houden en die zijn vaak anders dan in de samenleving.

“Voor mij waren er meer regels, ik moest mij altijd aanpassen. Een koninklijke familie is gebaseerd op een structuur die ouder is dan de middeleeuwen. Maar die structuur is tot nu toe niet genoeg aangepast, je zou kunnen zeggen dat ik ergens in de middeleeuwen leef. En alles verloopt in functie van de eerste , de oudste, mijn broer dus.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent