.
Prins Laurent en Helmut Lotti
zaterdag 28 oktober 2023

Prins Laurent: “Ik kan binnenkort mijn droom waarmaken”

Het heeft even geduurd

Prins Laurent heeft nooit echt kunnen kiezen wat zijn beroep zou zijn. Hij maakte deel uit van de koninklijke familie en hij is de zoon van koning Albert. Dat hij prins zou worden, stond van bij zijn geboorte al vast.

“Ik was altijd graag ontwerper van herenkleding geweest. Ik ben ook een beetje een artiest, vind ik. Ik teken mijn eigen kleren. Tegelijk ben ik ook een ondernemer. Een ondernemer die al een heel leven lang aan het vechten is om te mogen werken. De samenleving vraagt mij: Waarom werk jij niet, wil jij niet werken? Maar de politiek belet mij om te werken. In de politiek zeggen ze: Ja, zo is het gemakkelijk. Maar ik heb toch bewezen dat ik mijn eigen geld kan verdienen”, klinkt het in NU.

Laurent mag dan wel al 60 zijn, hij heeft nog een aantal van zijn dromen niet kunnen waarmaken. Al lijkt hem dat nu wel te gaan lukken. Wat die dromen zijn, dat vertelt hij niet.

“Misschien volgend jaar. Maar ik probeer toch altijd unieke dingen te ondernemen. Dingen die nooit eerder gedaan zijn. Dat is niet gemakkelijk, met zeven miljard mensen op deze wereld. Ik was de eerste om een boek te schrijven over alle mogelijke alternatieven voor proeven op dieren. En twintig jaar geleden al heb ik in Brussel een huis van 120 jaar oud laten renoveren met een nieuw systeem van hernieuwbare energie. Dat huis is CO-neutraal. Al twintig jaar.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent