.
Louis Talpe en prins Laurent
zaterdag 27 januari 2024

Prins Laurent: “Ik ga daar niet op terugkijken” 

Hij werd vaak verhinderd 

Wanneer het over de politiek gaat, kan prins Laurent zich ongelooflijk opwinden. Zo kan hij zich tegenwoordig enorm opwinden over het feit dat België voorzitter is geworden van de Europese Unie en dat hun eerste punt op de agenda is dat we de beginselen van de rechtsstaat moeten respecteren.

Als kleine jongen had Laurent vele dromen en zo begon hij ook aan zijn studies voor dierenarts. De studies maakte hij nooit af en Laurent weet niet of hij ook effectief dierenarts zou zijn geworden als hij de studies wel had afgemaakt.

“Het werd me verhinderd. Ik ga niet terugkijken op mijn verleden, maar ik werd door twee mensen tegengewerkt. Op een dag besloot ik die blokkade op te heffen, omdat ik er genoeg van had. Mijn leven is niet over rozen gegaan. Ik ben de enige van alle koninklijke families die er zo over denkt. En ik ken ze bijna allemaal. Er zijn maar weinig prinsen die net als ik tegengewerkt zijn. Sterker nog, ik ken er geen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Toch zijn er prinsen die wel normaal kunnen werken. Een mooi voorbeeld hiervan is de broer van de Nederlandse koning Willem-Alexander: Constantijn. Hij is zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie.

“Hij is briljant en heeft gestudeerd, werd nooit tegengewerkt zoals ik en kent geen problemen.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent