.
Louis Talpe en prins Laurent
donderdag 18 januari 2024

Prins Laurent: “Ik ben precies nooit tevreden”

Hij klaagt alleen maar

Prins Laurent is altijd wel een van de meest besproken figuren geweest van het Belgische koningshuis. Dat vond hij niet altijd plezant. Gelukkig kreeg hij altijd veel steun van zijn vrouw Claire, die 50 wordt in januari.

Onlangs vertelde de prins dat zijn vrouw geen recht heeft op sociale zekerheid. En dat baarde de prins zorgen. Het zou haar en zijn drie kinderen wel eens in de problemen kunnen brengen, mocht hij plots komen te overlijden.

“Het lijkt nu alsof ik iemand ben die nooit tevreden is en altijd problemen heeft. Een lastpak, dus. Maar dat ben ik niet. Ik vecht voor elementaire waarden. Mijn echtgenote moet kunnen profiteren van sociale zekerheid, zoals iedereen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Wie in hetzelfde schuit zit zijn zijn zus prinses Astrid en haar man prins Lorenz. Al is het bij hen iets minder moeilijk.

“Zij trouwde met iemand van goede komaf (prins Lorenz behoort tot de allerhoogste adel in Europa en is privébankier in Zwitserland). Ik had met een miljardair moeten trouwen. Dan zou ik geen moeite met de regelgeving hebben gehad. Maar ik hou niet van geld en ik trouwde met een vrouw van wie ik hield.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent