.
News Image

Prins Laurent, de verstoten dierenarts in wording

“Eerst hecht je je aan een teddybeer”

Hij wordt dit jaar zestig jaar en bij Canvas wordt er hierrond een vierdelige docureeks uitgezonden. Intimi, royaltywatchers, politici en zelfs journalisten portretteren de prins in deze reeks.

Zijn jeugd was zonder twijfel traumatisch. Hij omschrijft zichzelf dan ook als een eenzaam kind. En dit blijkt ook écht zo geweest te zijn.

“Eerst hecht je je aan een teddybeer, later aan een huisdier”, aldus prins Laurent in Het Nieuwsblad. De prins heeft iets met honden en velen vragen zich dan ook af waarom.

“Om de warmte die uit hun ogen straalt, de ­oprechte affectie, de onwankelbare trouw”, zo formuleert de prins het zelf in ‘De hond als gids in de kunst en in de stad’, zijn boek uit 1996. De opbrengst ervan ging integraal naar zijn eigen stichting voor het welzijn van dieren.

Op zijn 21ste liet Laurent zich inschrijven aan de universiteit van Louvain-la-Neuve als student diergeneeskunde, weliswaar met privélessen. Hij studeerde hard en kon zo de schade met de examens beperken. Maar na zijn jaar over te doen zette hij abrupt zijn studies stop. Niemand weet waarom dit was, ontdekte Het Nieuwsblad.

Bio van Prins Laurent