You are here

Positieve vibes alleen geen waarborg in battle tussen Tchiah en Bert!

07/03/2013 14:14-

Coach Jasper liet Tchiah Omar (18) uit Kessel-Lo’ battlen’ tegen Bert Van Renne (24) uit Laarne. In de Blind Auditions was Jasper fan van de hese stem van Bert en vermoedde in hem ook een verteller net als Tchiah. Jasper vond hen aan elkaar gewaagd en ze dienden zich te bewijzen met de grote hit van de Red Hot Chili Peppers ‘Under The Bridge’, een favoriete song van beiden...

Bij de start van de workshops in de Gentse Vooruit gaven Brent en Tchiah blijk van initiatief. Bert stelde voor om hen zelf te begeleiden op gitaar terwijl Tchiah een hogere toonaard wou uitproberen. Dat lukte vrij aardig maar er dook een probleempje bij Tchiah op. Bij een vibrato had hij steeds een sterke neiging om met zijn hoofd te schudden, een ‘bibberhoofd’ zoals Jasper het benoemde. Een slechte gewoonte die Tchiah gekweekt heeft en waar hij zelf al hard aan gewerkt had want vond het er zelf belachelijk uitzien. “Misschien moet je oefenen in een bankvijs of zo” grapte Jasper “want dat bibberen van zijn hoofd leid af van zijn zang.” Bert moest volgens Jasper dan weer oppassen dat hij zich niet vertilde aan hoge noten omdat Bert soms denkt hoger te kunnen zingen dan hij eigenlijk kan.

Jasper vind ze eenzelfde soort zangers zijn en dus nog meer hun best moesten doen om de beste te zijn. "Wie de meeste eigenheid er kan insteken, die wint de ‘Battle’…."

Alex vond Tchiah een mooi timbre hebben maar naarmate het nummer vorderde, ging daar veel van teniet door stembuigingen waarbij hij weer teveel ‘shakete’ met zijn hoofd. Bert vond hij dan weer minder beginnen maar stilaan verbeteren en meer op dreef komen. Op smaak viel de keuze van Alex daarbij op Bert.

Natalia zag plezier en positivisme in hun performance maar qua zang wist géén van beide haar te bekoren met een lichte voorkeur voor Tchiah.

Jasper wou zijn keuze van het moment zelf laten afhangen maar vond ze in hun ‘Battle’ zo aan elkaar gewaagd dat hij het voor zijn keuze erg moeilijk had. Daarvoor overwoog hij ook eens wat toekomstmogelijkheden en zijn smaak ging daarbij uit naar Bert.

Een ontgoochelde Tchiah kon, zoals kon verwacht na de commentaren, in de ‘Steals’ geen van de andere coaches overtuigen. (FoGi)

Tags: