.
News Image

Populaire Ketnet-reeks D5R naar het witte doek

Laatste seizoen op tv maar er komt ook nog een film.


De populariteit van de Ketnet-reeks D5R kent geen grenzen. In september 2014 leerden de Ketnetters Amber (Jamie-Lee Six), Kyra (Liandra Sadzo), Leyla (Angela Jakaj), Vincent (Thijs Antonneau) en Wout (Sander Provost) kennen in het eerste seizoen van de realistische fictiereeks. Nu bijna twee jaar en drie seizoenen verder, hebben de vijf acteurs, het productiehuis en Ketnet groot nieuws. Want in de Krokusvakantie van 2017 komt er een bioscoopfilm in de zalen. De fans moeten niet tot dan wachten op nieuwe avonturen van de vriendengroep. Want in het najaar komt het vierde, en meteen ook laatste, seizoen van de reeks op Ketnet.



D5R is een realistische fictiereeks die het leven volgt van vijf tieners die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten goed bevriend zijn. Ze beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Ketnet wil met D5R de ‘hobbels’ in het leven van jongeren tonen en bespreekbaar maken, en kinderen zo weerbaarder maken. Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in de reeks en de film werd en wordt samengewerkt met experten uit eigen huis, Awel en het Kinderrechtencommissariaat. Deze zomer starten de opnames van de bioscoopfilm, een productie van Eyeworks.



Het online luik van de reeks op ketnet.be was de afgelopen twee jaar ook een groot succes. Heel wat kinderen bekeken de afleveringen via de website van Ketnet. Sommige afleveringen werden zelfs online meer bekeken dan op televisie. Daarnaast is er op ketnet.be Mijn5R, een online tool die moeilijke thema's aan de hand van fragmenten uit de reeks bevattelijk maakt.



Na afloop van D5R blijft Ketnet investeren in jong talent en in realistische fictie. Deze formule bleek de afgelopen jaren goed te werken om moeilijke thema's bespreekbaar te maken. Momenteel wordt er dan ook nagedacht over een nieuwe formule, die opnieuw in samenwerking met Awel vormgegeven zal worden.