.
News Image

Pop up-restaurant Wout Bru schot in de roos

Nog niet open en al half volgeboekt
Bij iedere service kunnen hier voorlopig 60 mensen eten, opent Wout Bru zijn uiteenzetting tijdens een persmoment. En met hier bedoelt hij het tijdelijke pop up-restaurant aan de Graaf Van Egmontstraat in Antwerpen. Afgelopen zondagavond kreeg hij de sleutel van het pand en maandagochtend waren al heel wat mensen aan het verbouwen want de uitdaging is groot: van een aftands interieur een nieuwe en moderne zaak maken waar iedereen zich thuis voelt. En het moet gezegd: Wout en zijn vrouw Suzy zijn in het opzet geslaagd. Zondagavond draaien ze hun eerste service in het restaurant. Maison Bru, het restaurant van Bru in de Provence, is tijdens de wintermaanden gesloten wegens niet rendabel. Al jaren kwam de vraag of Wout eens niets in Vlaanderen wou doen en deze winter gaat hij op de vraag in. Met succes want nog voor het restaurant de deuren opent, zijn er al 6.000 couverts gereserveerd. Nog opvallender is het feit dat niemand de kaart op dat ogenblik al had gezien. En die kaart zal op en top Bru zijn. Want wie Wout Bru kent, weet dat alleen het beste op tafel komt en hij alleen met de beste mensen werkt. Mijn personeel uit Frankrijk komt vandaag en morgen aan in Antwerpen. Zij zijn eigenlijk nog op vakantie en hopelijk zitten ze nu op het vliegtuig want er moet nog heel wat gebeuren. Wout Bru gaat vier maanden keihard werken en krijgt daarbij de hulp van zijn vrouw Suzy. Die leerde hij 24 jaar geleden kennen tijdens zijn opleiding. De twee moeten door hun tijdelijk restaurant hun kinderen wel een tijdje missen want die zijn in Frankrijk gebleven omdat ze daar naar school gaan. En jammer genoeg kunnen ze ook tijdens de weekends niet naar hier komen daar ze uiteraard daar hun weekendactiviteiten hebben. We kijken dan ook enorm uit naar de kerstvakantie want dan komen we kids wel naar hier.