.
pommelien thijs
maandag 5 juni 2023

Pommelien Thijs: “Waarom zou ik me schuldig moeten voelen” 

Ze heeft een drukke zomer 

De zomer komt eraan en dat wil zeggen dat de muziekliefhebbers hun hart kunnen ophalen met de vele evenementen en festivals die over heel Vlaanderen plaatsvinden. De grootste namen zoals Metejoor, Pommelien Thijs en Camille kan u de komende maanden aan het werk zien bij u in de buurt.

Maar aan die namen hangt ook een stevig prijskaartje vast. Wil u Camille graag op uw evenement, dan moet u daar zo’n 30.000 euro voor betalen.

Opvallend is wel dat de nieuwe generatie aan artiesten pakken duurder is dan de oude garde zoals Jo Vally, Luc Steeno en vele andere. Dat roept veel ongenoegen uit bij de oude garde, maar de jonge garde lijkt er zich niks van aan te trekken.

“Ik voel me niet aangesproken. Waarom zou ik me schuldig moeten voelen? Ik vind niet dat ik mijn gage moet verdedigen. Ik kom niet alleen, hé. Ik doe geen live on tape-optredens. Ik kom met een liveband van een man of acht en die hebben ook een heleboel materiaal mee”, vertelt Pommelien in Dag Allemaal.

Voor de artiesten is het simpel, het zijn nog steeds de organisatoren die beslissen wie ze op hun evenement willen en Pommelien denkt niet dat de oude garde schrik moet hebben. “Iedereen moet in zijn eigen genre de muziek maken die hij of zij graag hoort, en zal daar wel een publiek voor vinden. Wat mij betreft, is er plaats genoeg voor iedereen.”

Bio van Pommelien Thijs

Meer Over:

Pommelien Thijs