.
Pommelien Thijs
zondag 18 december 2022

Pommelien Thijs kwam tijdens videoclip uit de kast

“Veel langer dan een kwartier hebben we het er niet over gehad”

“Ik bracht onlangs in een van mijn videoclips naar buiten dat ik op meisjes val”, onthult Pommelien Thijs aan De Morgen. In tegenstelling tot bij velen, was het voor haar geen lange struggle.

“Pas toen mijn laatste relatie met een jongen stukliep, besefte ik dat er misschien wel meer aan de hand was. Het gekke is dat ik het veel minder akelig vond om in een videoclip uit de kast komen, dan om een gesprek aan te knopen met mijn dichte familie”.

Naar haar zus gaan en haar vriendin voorstellen vond ze veel akeliger dan die publieke bekendmaking. Toch verliep alles eigenlijk echt wel vlot.

“Zowel mijn ouders, mijn zus als mijn grootouders hebben heel positief gereageerd op mijn coming-out. Daaraan heb ik ook nooit echt getwijfeld, want er is in ons gezin veel onvoorwaardelijke liefde”, verneemt De Morgen van Pommelien Thijs.

Haar zus Kaat vond het alvast een hele mooie en integere manier om het nieuws bekend te maken. “Ik herinner me vooral dat ik opgelucht was dat mijn zus een stap dichter was bij het uitzoeken wat ze wil in het leven”, vertelt Kaat openlijk.