.
pommelien thijs
zaterdag 4 februari 2023

Pommelien Thijs is rolmodel voor veel meisjes 

Ze wou zonder veel ophef gewoon uit de kast komen 

Met ‘Ongewoon’, het lied waarmee Pommelien Thijs in de prijzen viel bij de MIA’s, kwam ze eigenlijk ook uit de kast. In de clip die bij het nummer hoorde, zoende ze met Flo Windey.

“Voor mezelf maakte het weinig uit. Ik heb in mijn omgeving ook nooit ‘een moment’ gemaakt van mijn coming-out. Twee zinnen thuis, meer was dat niet”, vertelt Pommelien Thijs aan Het Laatste Nieuws.

Inmiddels is ze een rolmodel voor veel meisjes en dat is voor haar intenser dan verwacht. “Ja, omdat ik altijd denk dat niemand mij kent. Wie geeft er nou om dat ik op meisjes val, redeneer ik. Dat was een misrekening. Mensen die nog nooit van mij hadden gehoord, kenden me plots wel”, bekent Pommelien.

Tijdens de coronapandemie had Pommelien even een inzinking. Ze kon er niet mee om dat zij stond te springen op een podium terwijl men in de zorg levens moest redden.

“Dat voelde heel fout. Wat kan ik doen om mensen te helpen? Toen ‘Ongewoon’ uitkwam, kreeg ik heel wat persoonlijke verhalen. Plots voelde ik dat ik ergens wél een verschil kon maken voor sommige mensen”, vertelt Pommelien Thijs in Het Laatste Nieuws.

Bio van Pommelien Thijs en Flo Windey