.
Pommelien Thijs
dinsdag 27 december 2022

Pommelien Thijs: “Ik kan een effect hebben op mensen”

Ze is een voorbeeld voor velen

Ze is een heldin voor heel wat jonge meisjes in Vlaanderen: Pommelien Thijs. Haar muziek spreekt heel veel mensen aan, en ook haar rollen in onder andere ‘#LikeMe’ en ‘De familie Claus’ kunnen heel wat mensen bekoren.

“Ik blijf die bekendheid iets raars vinden. Ik zie mezelf niet als een bekende persoon, maar ik besef dat ik in een bevoorrechte positie zit en dat ik effect kan hebben op mensen. Vroeger was dat vooral op jonge mensen, maar ik merk dat er een groeiend ouder publiek is”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Pommelien haar singles zijn allemaal in het Nederlands uitgebracht en ze merkt dat Nederlandstalige muziek toch vaak een stempel opgedrukt krijgt.

“Nederlandstalige muziek wordt vaak vereenzelvigd met schlagers, wat het uiteraard al lang niet meer is. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn niche wel ga vinden, maar ook dat was en is nog steeds wat zoeken.”

Ondertussen droomt Pommelien verder van een mooi 2023 waarin ze hoopt nog veel te mogen doen wat ze graag doet. “Eigenlijk zie ik mezelf heel veel jobs doen. In de mode bijvoorbeeld. Ik wil ook altijd graag weten hoe iets precies in elkaar zit. Misschien word ik wel automecanicien.”