.
Pommelien Thijs
dinsdag 2 augustus 2022

Pommelien Thijs: “Hij doorkruiste heel het land voor mij”

Ze had een idee voor ogen

Met ‘Nu wij niet meer praten’ scoorden Jaap Reesema en Pommelien Thijs een grote hit in zowel Nederland als Vlaanderen. Jaap stond in voor de muziek en tekst van het nummer, Pommelien stak de videoclip in elkaar.

Jaap gaf Pommelien alle vrijheid om haar creatieve ei kwijt te spelen in het maken van de videoclip, maar Pommelien ging zelfs nog een stapje verder.

“Op de poster van onze theatertour stond een gephotoshopt beeld waarbij Jaap en ik naast elkaar op twee banken zaten. Hij zat op een grijze zetel, ik op een chesterfield. In het theater wilde ik dat het echt werd. Mijn manager heeft vervolgens het hele land doorkruist met een aanhangwagen om die zetels te vinden”, lacht Pommelien in Humo.

Maar daar bleef het niet bij. Pommelien zaagde de twee zetels elk in twee stukken en ging daarmee aan de slag. “Nadat ze in twee gezaagd waren heb ik van elke zetel een stuk aan elkaar vast gemaakt. Een moment waarbij ik me realiseerde dat ik de touwtjes in handen had.”

Met het nummer wisten Pommelien en Jaap uiteindelijk een nummer 1 te scoren in zowel Nederland als België. Iets wat nog nooit eerder was gebeurd.