.
Pommelien Thijs en Bazart
woensdag 3 januari 2024

Pommelien Thijs en Bazart zorgen voor primeur in Nederland!

Dit deed niemand hen ooit voor!

Pommelien Thijs en Bazart hebben een primeur bij onze noorderburen te pakken. Hun single 'Hou mij vast' is bij de Nederlandse zender 100%NL uitgeroepen tot 'Hit van 100', vergelijk het een beetje met de Alarmschijf van Veronica ruim 50 jaar geleden. Het is de allereerste keer ooit dat een nummer dat totaal niets met Nederland te maken heeft deze eer krijgt. Volgens 100%NL maakten Pommelien en Bazart "een heerlijk popliedje dat landsgrenzen doet vervagen. Bovendien is 'Hou Mij Vast' wél 100% NL-talig", klinkt het bij de mensen van 100%NL

Na het succes van “Blijf Nog Even Hier” met Guusje verraste Bazart hun fans opnieuw met een meeslepende samenwerking die de muzikale horizon verbreedt.

Deze unieke samenwerking ontstond na een opmerkelijk optreden van Pommelien Thijs met Bazart op het podium van Pukkelpop afgelopen zomer. Pommelien Thijs deelt haar enthousiasme over de samenwerking met de woorden: "Het is een combinatie waar wij allemaal heel erg warm van werden. De energie die Bazart brengt live is iets wat ik geweldig blijf vinden. Heel blij dat we met deze single het jaar samen kunnen afsluiten."

Frontman Mathieu Terryn van Bazart voegt hieraan toe: "We verrasten deze zomer de wei van Pukkelpop door haar mee uit te nodigen op het podium. Daarna groeide de zin om samen in de studio te duiken.”