.
Pommelien Thijs
maandag 2 januari 2023

Pommelien Thijs: ‘Elkaar leren kennen bij een glas wijn’

Beide zussen zaten samen in het Studio 100-koor

Terwijl Pommelien alle podia van Vlaanderen en het scherm verovert, zorgt haar zus ervoor dat al haar klanten online de mooiste planten kunnen aanschaffen die passen in elk interieur.

Beide zussen zaten samen in het Studio 100-koor, maar wel in aparte groepen. “Onze ouders hebben ons nooit bewust aangemoedigd om iets met muziek te doen”, vertelt Kaat Thijs aan De morgen.

“Pommelien en ik hebben, naar mijn aanvoelen, een behoorlijk verschillende opvoeding gekregen. Ik werd vier jaar voor haar geboren en moest de weg nog plaveien”, aldus Kaat Thijs. “Als puber zat ik met mijn ouders in een voortdurende machtsstrijd verwikkeld. Wat de regels waren over feesten of weggaan met vrienden moest allemaal nog worden uitgezocht”.

Volgens haar ging het er bij Pommelien veel losser aan toe. De weg naar het uitgaansleven was ondertussen vrijgemaakt door haar zus.

Ook toen ze samen in het koor zaten, waren hun levens nogal gescheiden. Pas op het moment dat ze af en toe samen een glas wijn begonnen te drinken, vloeiden hun levens terug ineen. “Toen hebben wij elkaar pas echt leren kennen”, vertelt Kaat Thijs aan De morgen.

Download onze app voor Android of iOS