.
News Image

Ploeg van 'Thuis' start met testopnames

Komt 'Thuis' toch sneller terug?


Hoe gaat de tv-wereld er na corona uitzien? Dat is één van de vragen waarmee heel wat mensen uit het vak zitten. Maar ook tv-kijkend Vlaanderen vraagt zich af of we Lars en Véronique snel weer zullen zien kunnen in ‘Familie’. En wat met de relaties in bijvoorbeeld ‘Thuis’?



In ‘De Zevende Dag’ ging het zondagmiddag over televisie na het coronatijdperk. Cast en crew van ‘Thuis’ zit ondertussen al een tijdje thuis en daar zal niet snel verandering in komen. “Deze week gaan we enkele testopnames doen”, reageert nethoofd Olivier Goris. “We gaan een hele dag opnames doen, een aflevering die we al gedraaid hadden gaan we eigenlijk opnieuw maken volgens alle veiligheidsvoorschriften die er zijn. Zo zal er werkt worden met respect van de 1,5 meter afstand. Tijdens de laatste weken van ‘Thuis’ werd er al wel eens een klap uitgedeeld, daar moeten dus oplossingen voor gezocht worden. Die scènes worden dus licht herschreven en dan zal bekeken worden dat dat voor het spel en het verhaal betekent.”



Het zou dus perfect kunnen dat de sfeer bij ‘Thuis’ anders zal overkomen. “Het zal ook een zaak zijn om andere verhalen te zoeken. Vandaar ook de testdag om te kijken wat er van ‘Thuis’ overblijft en of dat nog genoeg is om in de toekomst op die manier de definitieve opnames te herstarten”, gaat Olivier Goris verder.



Eén van de mensen die tijdens de testdag zal meedraaien in Marleen Merckx. Zij was één van de eersten die volmondig ja zei toen de vraag kwam of zij aan de testdag wou meewerken. Marleen zit ondertussen zo’n 8 weken thuis en wil dolgraag weer aan de slag. Maar of de effectieve opnames snel heropgestart zullen worden, dat is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Na de testdag zal er een aflevering gemonteerd worden, bekeken worden en zal er beslist worden op een coronaproof aflevering kwalitatief voldoende is om de opnames terug te starten. De kans dat ‘Thuis’ echter al voor september terug op het scherm zal komen, is bijzonder klein.