.
News Image

Plastische chirurgie draait op volle toeren in Telefacts Zomer

Met of zonder gewenst resultaat.
De centra voor plastische chirurgie draaien op volle toeren. Het aantal ingrepen neemt elk jaar toe. In Telefacts Zomer op dinsdag 2 juli krijgen we een blik achter de schermen van de grootste schoonheidskliniek van Europa. De kliniek van de Champs-Elysées in Parijs verwelkomt al meer dan zestig jaar patiënten. Het is het geliefkoosde adres van beroemdheden en miljonairs, maar ook ‘gewone mensen’ zijn er welkom.

In de reportage maken we kennis met de 28-jarige Fatima. Zij ergert zich aan haar neus. “Mijn vriendinnen geven m'n neus bijnamen, en ik neem die over. Ze noemen hem de pikhamer. We lachen ermee. Als ik foto's maak, moet ik mijn neus altijd photoshoppen. Ik vind hem niet mooi, dus uiteindelijk dacht ik: ik laat me opereren.”

Telefacts Zomer volgt de verschillende fases van het proces, de verwachtingen en de teleurstelling na de belangrijkste operatie van Fatima’s leven. Ook Virginie heeft een afspraak in de kliniek in Parijs. Zij is door een ziekte vijftien kilogram aangekomen. De operatie kost zo’n 5.000 euro. Maar na de ingreep Virginie is niet tevreden en is ze boos op haar arts. “Het voelt aan alsof ik afgeranseld werd. Gaan zitten doet pijn, opstaan doet pijn. Alsof ik werd geslagen met een honkbalknuppel.”

Telefacts Zomer, dinsdag om 22.00 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android