.
News Image

Pieter Loridon 17 kilo vermagerd, dit is zijn geheim

Pieter Loridon scherper dan we van hem gewoon zijn.


Wie Pieter Loridon op de sociale media volgt, die kan er niet naast kijken: de gewezen topsporter is al een tijdje op dieet. De 47-jarige gewezen basketspeler is de afgelopen maanden 17 kilo afgevallen en dat mag iedereen weten. Loridon roept zijn volgers op om zijn voorbeeld te volgen, hij heeft recent zijn levensstijl volledig aangepast. Zijn geheim? Intermittent fasting.



Intermittent fasting is geen wetenschappelijk gestaafd dieet, maar wie zich eraan waagt slaagt er meestal in om probleemloos gewicht te verliezen. Hoe het werkt? Wel, meestal gaan mensen voor een periode van acht uur per dag waarin zij mogen eten, de overige zestien uur moeten zij vasten en mogen zij niets eten. Bovendien moeten de mensen geen ongezonde dingen laten, al mag dat uiteraard wel. Pieter Loridon is er al een tijdje mee bezig en is grote fan. Voel me herboren. Zelfde energie als toen ik 30 was. Voel me 36 in een lichaam van 47 (bijna 48). Maar weet je wat. Ik sta hier terug fier op m’n lichaam. Zelfzeker-der. En neen ... voordien voelde ik me niet beschaamd om m’n lichaam maar m’n t-shirt ging al 10 jaar niet meer uit, schreef de gewezen topsporter op Instagram.



Veel inspanningen heeft Pieter Loridon niet moeten doen om tot dit resultaat te komen, hij maakte een switch in zijn leven. Ik train vandaag 20% van wat ik vroeger deed en besef sinds 11 maand dat ik NOOIT dit bereikt had zonder m’n denken/handelen te veranderen. Het is bijna onnatuurlijk om in vraag te stellen dat ... dat, wat ze ons altijd gezegd/geleerd hebben eigenlijk niet is. Hoe kan het? Mag dat? Ik ga er niet tegen vechten. Ze doen maar. Maar ik heb wél DE WEG gevonden en ga/kan/wil NOOIT meer terug. Alle puzzels vallen van zodra je dit ervaart, voelt & meemaakt. Waarom zoveel mensen ziek worden. Waarom slechte cellen zo een voedingsbodem hebben. Waarom we dik, ongezond en moe worden. En hoe ver we van ons pad afgedwaald zijn door ... zij die onze gezondheid niet op nr1 hebben staan maar andere belangen. Nooit meer terug.